Tijdens de 1e reis met hun nieuwe binnenvaartschip werden de opvarenden opgeschrikt door een brand aan boord op de Oude Maas. In de boegschroefruimte van het schip was brand ontstaan. Na het ontdekken van de brand werden Brandweerboot Zuid-Holland Zuid en reddingboot Tjepke Ekkelboom gealarmeerd.Na aankomst van de Tjepke Ekkelboom bij het schip, is een bemanningslid aan boord gegaan en heeft een verkenning uitgevoerd.
Een grote brand heeft het bij Scheepswerf Den Breejen in aanbouw zijnde riviercruiseschip Emerald Belle verwoest. De vrijwilligers van de KNRM uit Dordrecht zijn samen met de hulpdiensten de hele nacht in touw geweest om de calamiteit te bestrijden. Vanaf de Brandweerboot Zuid-Holland Zuid, de Gorinchem X en de wal werd de brand bestreden.
Zondag eind van de middag krijgt de VC Brandaris melding van kitesurfers die mogelijk in problemen zijn noord van Terschelling. De bemanning van de Brandaris heeft in overleg met de politie, mede in verband met de in vallende duisternis, besloten om gelijk op te schalen en het KNRM station Paal 8 in te zetten.
Een kitesurfer kwam vrijdagmiddag in de problemen nabij de Mosselbanken. De reddingboot van Breskens voer uit en kon de surfer aan boord nemen. Net na de middag krijgt een kitesurfer materiaalpech en kan, mede door de aflandige wind, niet meer terug komen naar de kant. Hierdoor drijft hij middenin het vaarwater van de Paulinapolder waar veel zandschepen voor verlading doorheen komen.
Een windsurfer kwam vrijdagmiddag in de problemen nabij de Mosselbanken. De reddingboot van Breskens voer uit en kon de surfer aan boord nemen. Net na de middag krijgt een windsurfer materiaalpech en kan, mede door de aflandige wind, niet meer terug komen naar de kant. Hierdoor drijft hij middenin het vaarwater van de Paulinapolder waar veel zandschepen voor verlading doorheen komen.
Vrijdagmorgen werd groot alarm geslagen voor de reddingstations van Den Helder en Texel na de vondst van een reddingvlot in de scheepvaartroute en een vermeend SOS-bericht. Om even over half negen 's morgens ging het alarm voor de Helderse opstappers. Een autocarrier had in de noordgaande scheepvaartroute dwars van Texel een reddingvlot zien drijven.
Vanavond opgeroepen voor een persoon in de problemen. De persoon bleek al enige tijd vermist te zijn. Eerder die dag was de politie al opzoek naar de vrouw, afkomstig uit Voorschoten. Hiertoe werd ook burgernet ingezet om de vrouw te vinden. Het bleef lange tijd zonder resultaat en de burgernetactie werd beëindigt zonder resultaat.
Aanrijdende naar het station denk je wat halen de jongens/meiden nu weer uit. Maar het was geen grap. Wat een mooi verjaardag cadeau, om 16:10 uur gaat de pieper voor KNRM station Lelystad. De eerste keer voor 2016. Prio 2 vaartuig motor / stuur problemen , LLS. Aanrijdende naar het station denk je wat halen de jongens/meiden nu weer uit.
Een binnenvaartschip maakte vanmiddag water. Via het kustwachtcentrum werd de reddingboot Jan van Engelenburg opgeroepen. Een binnenvaartschip verzocht vanmiddag om assistentie nadat een koelwaterleiding in de machinekamer lek was geraakt in de Zuidervoorhaven te Hansweert.Via het Kustwachtcentrum werd verzocht om assistentie van de reddingboot Jan van Engelenburg.
De reddingboot van Breskens heeft vrijdagnacht vier sportvissers van hun boot gered tijdens de zware storm in de monding van de Westerschelde. De mannen zijn in Zeebrugge overgedragen aan ambulances. Vier sportvissers vertrekken donderdagochtend vroeg vanaf Neeltje-Jans om ver op de Noordzee te gaan wrakvissen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour