carterventilatie Farymann

Meer
31 juli 2016 13:23 #1054 door longforties
Beste forumleden,
In mijn Halcyon 23 staat een Farymann L30(1984 of ouder). Loopt nog steeds lekker. de carterventilatie loost echter in de motorruimte en dat ruik je na een tijdje stomen wel en bovendien krijg je dan ook een vettige aanslag op het motorblok. Nou heb ik recent de uitgang van de carterventilatie doorverbonden met de luchtinlaat zodat je dus een soort recirculatie krijgt. Mijn vragen zijn nu deze:
Heeft dit toevoegen van carterdamp aan de verbrandingslucht gevolgen voor het vermogen van dit dieseltje; neemt het af, kan ie op de carterdamp op hol slaan , en wordt de carterdruk niet te groot?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
31 juli 2016 16:10 #1055 door Frank
Dit is een goede oplossing en kan in principe geen kwaad. Het kost geen vermogen maar levert ook niets op.

Het kan kwaad als je onderdruk te hoog is geworden door versleten zuigerveren of als er een te hoog oliepeil is. Dan kan de diesel op olie gaan lopen.

"Het forum is net een lopend buffet, je neemt wat je lekker vindt en wat je niet lust laat je liggen."

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
30 aug 2016 21:22 #1078 door longforties
Frank, bedankt voor je reactie en voor alle geïnteresseerden in de afloop van dit verhaal. Luister en huiver:
Het gaat om een goedlopende Farymann eenpitter (L30 of ouder). die een beetje olie zweet. Nou heb ik het potje van de carterventilatie verbonden met de luchtinlaat om te voorkomen dat vette carter- en blowby gassen in de motorruimte terechtkomen. Bovendien heb ik wat kraaltjes uit het potje gehaald om de carterdruk en daardoor het olie zweten te verminderen. Ben er nu achter dat dit niet werkt, want de afgelopen week heb ik 2 keer een motorstoring gehad, een keer bij invaren van de box en andere keer op weg naar zee, heel vervelend met druk scheepsverkeer. Heb direct de slang uit de luchtinlaat getrokken en na een half uurtje kwam Farymann weer een beetje bij. Kennelijk kan je zo'n dieseltje toch verstikken. Heb inmiddels de carterventilatieslang via een schotdoorvoer naa buiten geleid. Nadeel is dat ik nu steeds denk dat er een reutelende zeehond in de kuip zit, maar het is Farymann die er weer zin in heeft. Ahoy

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.133 seconden
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour