Het leven is: keuzes maken. Zelf ben ik daar een levend voorbeeld van. Ik heb een paar heel bewuste keuzes gemaakt. Voor een simpele manier van zeilen, voor het schrijven van een blog, voor mijzelf uitdrukken door middel van tekeningen.

Keuzes die bepaalde dingen mogelijk maken, maar ook bepaalde dingen afsluiten. Want als je echt iets wil, zal je prioriteiten moeten stellen. Je kan niet ergens 100% voor gaan, als je tegelijkertijd er nog van alles bij wilt doen.

Wat ik niet voor 100% heb...
Wat lijkt het alweer lang geleden, de zomervakantie. Buiten is het donker en koud, dus tijd voor een zonnig verslag over onze vakantie..

De hele zomer hebben we lopen klussen aan onze boot. Op de valreep is het ons gelukt om de boot op tijd klaar te krijgen voor nog een weekje zomers zeilen. Omdat we niet zoveel tijd hadden, liggen onze ambities deze keer niet zo hoog. Gewoon een beetje scharrelen, genieten, uitrusten. Gelukkig hebben we er schitterend weer bij!

Het is nu woensdagochtend. We...

Met enige regelmaat verschijnen er stukjes over het onderwerp 'simpel zeilen'. Stukjes die vrijwel allemaal dezelfde strekking hebben: Beperk je met zeilen zoveel mogelijk tot de basics, simpeler is beter. Een mooi voorbeeld kan je hier lezen.

Gezien de naam van dit blog, zal het geen verrassing zijn dat ik mijzelf hier helemaal in vinden kan. Een low-budget stijl van zeilen maakt gewoon heel veel meer mogelijk. Je hoeft je dromen zo niet uit te stellen totdat je al je schaapjes op het droge...

Afgelopen zomer heb ik in een gehuurde Drascombe wat gescharreld op het Lauwersmeer. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Het meest waardevolle wat ik mee naar huis genomen heb, is het leren denken als een schipper. Iets wat ik iedere zeiler aanraden kan, ongeacht zijn of haar zeilambities.

De meeste zeiljachten kennen geen vaste rangorde, met aangewezen kapitein. Maar vaak sluipt er wel een bepaalde rolverdeling in. Zeker wanneer het een vaste bemanning betreft. De een neemt de...
Voor je het weet, is het weer bijna winter...

Vandaag post ik geen reisverslag of diepgaande beschouwing over de zeilsport, maar een herfst-update. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik jullie voor het laatst heb bijgepraat. Voor mijn gevoel zijn we net terug van vakantie, maar het is alweer november. De tijd is echt bloedjesnel voorbijgevlogen.

Dat komt ook doordat we het de afgelopen weken zo ontzettend druk hebben gehad. Okay, dit klinkt een beetje cliché, want iedereen zegt...

Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten, staat het scheepje Doordraijer in dit blog centraal. Maar vandaag wil ik het eens hebben over een ander bootje, dat voor mij ook heel speciaal is. De Weagen, een Fox 22 die je op de Friese meren kunt huren.

Op Facebook zag ik eens een oproepje voorbij komen. Wat was de eerste boot waarin je ooit gezeild hebt? Meteen moest ik terug denken aan Weagen.

De Weagen was niet de aller-eerste boot waar ik in zeilde. Dat was de Suske, een huurvalk. Maar...
Een zonovergoten Hoorn
Augustus 2016. Op de valreep van de zomervakantie hebben we nog net kans gevonden om er met de boot op uit te gaan. Omdat we maar een weekje hebben, hebben we onszelf deze keer geen heel ambitieuze doelen gesteld. Lekker scharrelen, genieten van de zomer.

Op de tweede avond van onze vakantie liggen we met een bevriend stel in Trintelhaven. Die avond komt er een enorm onweer over. Een bijzonder spektakel. Minder fijn zijn de voorspellingen die bij deze bui horen. Hij zal...

Soms lijkt het of Nederland maar twee seizoenen kent: de zomer en rest. De zomer hoort vooral heel erg zomers te zijn: lang, heet en zonnig. Het hoogtepunt van het jaar. En de rest hobbelt er maar een beetje achteraan. De winter (He bah, koud en donker, wat is de zomer nog ver weg), de lente (gelukkig, al bijna weer zomer) en de herfst (helaas, de zomer is al weer voorbij...)

Die herfst, daar zitten we nu. Een enkeling verheugt zich al op de gezelligheid van Kerst en Sinterklaas, maar de...

Dat is de strekking van veel stukjes die ik de laatste tijd zie verschijnen. Alarmerend van toon, vol voorspellingen van rampspoed en ellende voor de watersport. Dat een sport veel grijze beoefenaars kent, is uiteraard op zich niet erg. Het vervelende eraan is dat deze groep, door hoge leeftijd, over een jaar of tien afhaken zal. Zijn de zeilers een uitstervend ras?

Als ik om me heen kijk, herken ik het beeld in ieder geval niet. Zowel op het Internet als in mijn persoonlijke leven ken ik...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour